Cases

Onrechtmatige concurrentie

Een voormalig directeur van een onderneming in de bouwindustrie, startte aansluitend aan zijn dienstverband met onze klant een concurrerende onderneming. Al snel ontstond het vermoeden van onrechtmatige documenten en informatie. Op verzoek van de klant is onderzoek verricht en bewijsbeslag gelegd. Uit de informatie die uit het onderzoek naar voren is gekomen bleek inderdaad sprake van onrechtmatig verkregen informatie. Voornamelijk via werknemers in sleutelposities bij de klant die betrokken waren bij de nieuwe onderneming. Resultaat: de betrokkenen zijn veroordeeld tot betaling van schadevergoeding.

Miljoenenfraude beursgenoteerde onderneming

Een financieel bestuurder van een beursgenoteerde onderneming bleek miljoenenfraude te hebben gepleegd. Toen bleek dat familieleden geholpen hebben met het wegsluizen, is er door ons verhaal gezocht. En met succes: er is bewijsbeslag gelegd op (digitale) bankafschriften om de betaalstromen inzichtelijk te maken. Daaruit bleek dat er meer personen betrokken waren bij deze fraudezaak. En er werden nieuwe vermogensobjecten getraceerd om verhaal op te nemen. Daarbij is de ex-vrouw van de bestuurder ook veroordeeld tot betaling van schadevergoeding.

Fraude met pallets bij grote Nederlandse retailer

Op een distributiecentrum van een grote Nederlandse retailer is op zeer grote schaal gefraudeerd met pallets. Namens de werkgever is een civiele procedure gestart tegen twee werknemers. Daarvoor is het verhaal op de bankrekeningen en woningen veiliggesteld. Ook zijn er diverse auto’s in beslag genomen. Uiteindelijke conclusie: beide werknemers zijn veroordeeld tot betaling van schadevergoeding aan de werkgever.

€ 2 miljoen schade door verhogen facturen aan klanten

Gedurende enkele jaren bleek een directeur facturen te hebben verhoogd aan klanten. Het verschil stak hij in eigen zak. Hierdoor is een schade van circa € 2 miljoen ontstaan. Na ontdekking van de fraude is direct beslag gelegd op bankrekeningen, woningen en inboedel. Het beslag had het gewenste effect: uiteindelijk is het tot een schikking gekomen en de betrokken directeur heeft alle schade vergoed.

Valse factuur van € 500.000 betaald

Een internationaal operend Nederlands familiebedrijf ontving een valse factuur van circa € 500.000 op naam van één van de buitenlandse leveranciers . De factuur is toen voldaan. Het bedrag bleek vervolgens doorgesluisd naar Roemenië. Binnen vierentwintig uur na ontdekking van de fraude, is de Roemeense bankrekening geblokkeerd en is er een strafrechtelijke procedure gestart.